Old timer járműtalálkozó Ráckevén, és a hajómalomSok szép, érdekes jármű is összegyűlt a ráckevei Duna parton, de a koronát én a hajómalomnak adom, akkor is, ha csak részben old timer.A hajómalomA Ráckevei Hajómalom. Részei a házhajó, a vízkerék és a völgyhajó.

Működik a malom.


További képek, információk a malom  remek honlapján.


A jármű kiállításon is volt mit videózni.Na, és az autók:

Mindjárt a bejáratnál egy gyönyörű lakodalmas autó:Az Index "Írjatok be ide minden OT-t" fóruma szerint    Austin A135 Princess Vanden PlasSportos és polgári autók, középen ifjúkorom kedvenc Skodája, aminek gyönyörű képe a Vajdahunyad utcai autójavító homlokzatán is kinn volt

Egy hazánkba szakadt amerikai:

Érdekes egy Trabantot metal színre festeni...

Megyei párttitkárok és tanácselnökök autójaVolga


Egy igazi klasszikus, ráadásul brit rendszámmal és jobbkormánnyalRolls RoyceEgy tényleg gyors bestia:Ford Mustang

Valami ilyesmi autót béreltem Amerikában 1997-ben. Nem vitte el senki a Herz-től, mert lila volt. Nem lilás, vagy lila árnyalatú, hanem lila. Így a V-6-os motorú autót ott a legolcsóbb kategóriáért, a compact autó díjáért vittem el. Egyszer vasárnap hajnalban kimentem az autópályára, és remélve, hogy nincs a környéken rendőr, az órája szerint 135 mph-ig (kb. 220 km/h) húzattam. Ő még ment volna tovább is, én nem mertem.
Talán a legszebb Ikarus:


Ikarus 620Egy modernebb Csepel, ami nekem nem tetszik annyira, mint...

a klasszikus, még ha fegyvereseké is.Katonakoromban ilyenben volt a 405X típusú relém, amit még szerettem is kezelni. A mi autónkon nem volt kék villogó, szerencsére, mert ha lett volna, biztos sokat szenvedett volna tőle Miskolc polgári lakossága.Egy rendőrségibb színű rendőrségi:Most jobban tetszett, mint amikor még szolgálatban volt.
A katonai Csepelünk bátyja:igazi katonai jármű.
A "turbo Simson Star". Ilyenhez nem volt szerencsém, csak a klasszikus Starhoz, remek motor volt.Motorkerékpárok, oldalkocsival:
Jobbról balra    MZ, az NDK gyártmánya, a magyar Pannónia, a német BMW és a csehszlovák Jawamanhattani

2016. szeptember 5.


Világvasutai > Utazások, kirándulások