.
.                .

     
.ELADÓ FŐVONALI GŐZMOZDONY!

Korábban az SNCF, Mikado-ja, a 141R568 és a szervízkocsi

A mozdony kiváló, működőképes állapotban van, Svájcban bármerre járhat. Franciaországból a 2006-os megvásárlása után nagyon alapos, 3 éves nagyjavítást kapott a svájci DLM vállalatnál, és a Wasatch Railroad Contractors-nál, melynek székhely az Egyesült Államokban van (ez nem véletlen, mert a mozdony nagyon valószínűen amerikai gyártmány). A kazánvizsgája 2012-től van meg, azóta nem használták. A mozdony nagy előnye, hogy felszerelték a Siemens ETCS biztonsági berendezéssel, így a mozdony legnagyobb engedélyezett sebessége 100 km/h.

A mozdony fénykorában a francia fővonali gőzös flotta gerincét képezte, lásd a történetét.

A vele kapható szervizkocsi korábban az SHCF Postes kocsi volt, 2006-ban vették meg, majd Csehországban nagyjavítást kapott a Movo cégnél, Pilsenben, és belül is felújították, a személyzet számára hálóhelyekkel, társalgóval, zuhannyal és vécével. Emellett jól felszerelt műhely is van benne, 18 kW-os generátorral, így motoros szerszámok és egy kis öntöde is használható. A kocsinak UIC engedélye van, egész Európa normál nyomtávolságú vonalán járhat.

Mind a mozdony, mind a kocsi megtekinthető Schaffhausenben. Több részlet látható a www.141r568.ch honlapon.A TRAINS 2014 júniusi számából


 > Francia vasutak   >  Főoldal / Main page